9 Eylül 2008 Salı

Damardaki Asil Kan

Gemicikleri olan oğullar, mısır ticaretinden köşe olan çocuklar, vergi değişikliğini “önceden sezen” uyanık yumurtacılar, daha önce adı sanı duyulmamış mantar gibi türeyen dev inşaat şirketleri, gurbetçilerin güçlüklerle mücadele ederek biriktirdiği paracıkları hiç edenler, yatlarının yakıt parası her bir vatandaşın vergileriyle ödenen ama yine de büyük yüzsüzlükle oy isteyen edepsizler…

Yeni Türkiyemizin profili zaten bu, hepimiz farkındayız. Her Türk vatandaşının da az/çok bu profile katkısı var;

Kör taklidi yapan dilenciler…
Kimsesiz çocukları çalıştıran şehir ağaları…
“Herkes çalıyor bari bu adam icraat yapıyor varsın çalsın, helal olsun” diyebilenler…
Hırsızlığın bir zeka göstergesi, uyanıklığın bir sanat olduğunu düşünenler…
Arsa-arazi kapatmak, olmayan imarı çıkartmak için belediyeciliğe soyunanlar…
Tasviye sebebiyle dükkanını kapatan esnafın başına çöreklenen ucuza mal kapatmaya çalışanlar…

Hepimiz yukarıdaki maddelerin en az birine uyuyoruz değil mi?

Son noktayı da Deniz Semeri koydu…Hiçbir kurala, şekle ve racona uymayan bir şekilde hem de. Yardıma muhtaç insanlar için dini kullanarak yardım topluyor ve bunu ceplerine indiriyorlar. Bu nasıl bir ahlaksızlık? Nasıl bir çürümüşlük? Nasıl bir korkusuzluk?

En pis, en ahlaksız işlerde bile bir kural bir racon vardır yahu…Mafya aleminde başkasının bölgesinden haraç toplayamazsın, bir adamı arkasından vuramazsın, sokak kavgalarında anaya küfür edemezsin, mahalle arasındaki maçlarda kalede küçük bir çocuk var ise abanamazsın!

Kul hakkını asla ve asla yiyemezsin!!!

Ama yediler hem de yetimleri, kimsesizleri, muhtaçları kullanarak yediler ve kuralsız Türkiye’de bence son noktayı koydular…Diyecek kelime bulamıyorum

Allahtan olayın Almanya boyutu var da Almanya’daki bağımsız yargı konuyu ele alacak ve muhakkak cezalarını çekecekler. Bu kuralsız ülkenin daimi mağdur vatandaşı olarak Almanya’dan medet ummaya beni zorlayan bu sisteme de lanet olsun.

“Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!” demiş Atamız…80 yılda çok şey değişti galiba...o "kan" 'ı taşıyan var mı aramızda??
Moralez

Hiç yorum yok: